Onze stijl en werkwijze

Globale dagindeling / Dagritme

Om u een indruk te geven van hoe een dag bij mij eruit ziet voor uw kind vindt u hieronder een korte samenvatting van de dagindeling. De genoemde tijden zijn een richtlijn!

07:30 uur - ontbijten, voor degenen die dat nog niet thuis hebben gedaan.
10.00 uur - drinken en fruit
12.00 uur - lunch, gezellig met z'n allen aan tafel. Ik bid en dank voor/na het eten.
15.15 uur - drinken en een koekje/rozijntjes/ of iets dergelijks.

Tussendoor gaan de kinderen die gaan slapen uiteraard gewoon lekker naar bed.

Tussen deze vaste momenten is er voldoende tijd om te spelen, voor te lezen, kleuren/knutselen, puzzelen, spelletjes doen en buiten te spelen. Ik probeer elke dag met de kinderen naar buiten te gaan. Onze achtertuin heeft een redelijk formaat om lekker buiten bezig te zijn, fietsen, op de tractor, in de zandbak, op de schommel en misschien wel helpen in de tuin! Of we gaan even de eendjes voeren, gewoon een stukje wandelen, even bij een speeltuintje spelen of naar de grote speeltuin. Genoeg mogelijkheden voor wat frisse buitenlucht

Als uw kind een heen-en-weer-schriftje heeft dan schrijf ik daar natuurlijk de gebeurtenissen van die dag in! Leuk voor de ouders, maar ook leuk voor later voor het kind zelf.

Huisregels

Bij ziekte:

Met betrekking tot corona hanteer ik de geldende adviezen en rgelegeving.

Graag hoor ik het zo spoedig mogelijk als uw kind ziek is en geen gebruik maakt van de opvang. U kunt ook altijd even overleggen of ik het verantwoord vind dat uw kind toch gewoon naar de opvang kan komen. Dit zal afhankelijk zijn van hoe ziek uw kind is, maar ook van de andere kinderen die er bij mij zijn die dag. Graag geef ik ieder kind de aandacht die het verdient.

Eigen speelgoed:

Kinderen mogen eigen speelgoed meenemen, maar alleen als de andere kinderen er ook mee mogen spelen. Als  het kind het moeilijk vindt om te delen gaat het speelgoed terug in de tas. Ik ben niet verantwoordelijk voor stukgaan of verlies.

Vakanties en vrije dagen:

Vakanties en vrije dagen worden (van beide zijden) zo spoedig mogelijk op elkaar afgestemd!

Eten en drinken:

De middagmaaltijd, drinken en tussendoortjes (koekje/fruit) horen er allemaal gewoon bij. Daarvoor reken ik niets extra. Als uw kind een dieet volgt in verband met een bepaalde allergie of (geloofs)overtuiging houd ik hier natuurlijk rekening mee. We maken dan afspraken over welke voedingsmiddelen u eventueel zelf meegeeft. Een fles en fles-/borstvoeding dient u zelf mee te geven.

Normen en waarden:

Normen en waarden zijn binnen ons gezin vanzelfsprekende termen die op een gezonde manier worden toegepast.

© Copyright 2023 alle rechten voorbehouden